METEORA: megjelent és végighallgatható a “Tragedy Of Delusion” lemez!

METEORA: megjelent és végighallgatható a “Tragedy Of Delusion” lemez!

Dátum: 2020/03/07
Illés Sándor

“Tragedy Of Delusion” címmel jelent meg a NightwishTherion és az After Forever által kitaposott ösvény szimfonikus metal hatásait extrémebb, a Fleshgod ApocalypseSepticflesh és a Gojira hangzásvilágával ötvöző METEORA zenekar legfrissebb nagylemeze, mely már kapható a márciusi HammerWorld Magazin CD mellékleteként, illetve végighallgatható és megvásárolható online felületeken is. A zenekar eddig a “My Reality” és a klipes “Memento Mori” dalokat mutatta be, és hamarosan további videókat terveznek készíteni.
 

Meteora: Memento Mori (Official Music Video)

 

Meteora: My Reality (Official lyric video)

 


Az új lemezt a zenekar tagjai lelkesen mutatták be, Király Atilla (billentyűs hangszerek, ének) az album mögötti tartalomról, dalszerzésről a végére felkerült Linkin Park feldolgozásról mesélt részleteket:

“Nem akartunk beállni a sorba - mint ahogy amúgy eddig sem tettük soha, hiszen a szövegeinkben sem erre bíztatunk - és a manapság divatossá váló modern vagy éppen elektronikus irányok és színek felé eltolódni, inkább szerettünk volna egy klasszikus szimfonikus metal világot tárni a közönségünk elé. Az előző albumhoz képest énekfronton is újítottunk, a kórusokat immár csak profi énekesekkel vettük fel, valamint tiszta férfi énekekkel színesítettük a dalokat. Noémi képzett népdalénekesi múlttal rendelkezik, ezen a lemezen meg is csillogtatja eme tudását is a tőle megszokott klasszikus hangképzés mellett.” 

“Az album szövegvilága a tévhitek, téveszmék és megtévesztés témakörét járja körbe személyes tragédiákat és globális problémákat is kifejtve. Utolsó pillanatban felmerült, hogy a tervezett tíz dal mellé tegyünk még egy bónusz számot, és mivel a kezdeti években sokan hittek minket Linkin Park tributenak a Meteora című albumunk miatt, most a kedvükért szimfonikus metal köntösbe öltöztettük az egyik legnagyobb slágerüket, a Numb-ot. A közeljövőben jelentkezünk még két videóval, valamint így hogy a lemez munkálatai befejeződtek aktív koncertezés várható. Budapesti lemezbemutató április 25!”

The Future is Symphonic - Elanor / Anthology / Meteora / Adrya - S8 Underground

www.facebook.com/events/228669134848206/

Fülöp Máté (ének, basszusgitár) pedig elmesélte, hogy a lemez munkálatai már évekkel ezelőtt elkezdődtek:

“Az új album egyes számain már az Our Paradise megjelenése előtt - tehát körülbelül három éve - elkezdtünk dolgozni, a munka azonban a dalok véglegesítésével, vizuális és audio anyagok realizálásaval az elmúlt két évben vált igazàn feszítetté, beleértve a zenekar, hangmérnökök, grafikus, kóristák és az operatőrök átdolgozott éjszakáit.“

 Meteora: Tragedy Of Delusion
2020 / Nail Records 

01. Common Enemy
02. Memento Mori
03. My Reality
04. Stay Among Us
05. Die, Live, Forgive - My Reality, Pt. II
06. Tag the Truth
07. Black Rose
08. When Angels Fall
09. Tragedy of Delusion
10. Beautiful Oblivion - My Reality, Pt. III
11. Numb (Linkin Park cover) (Bonus Track)

Meteora tagok:
Holló Noémi - ének
Fülöp Máté - basszusgitár, hörgős ének
Solymosi Csaba - gitár
Király Atilla - billentyűs hangszerek, tiszta ének
Kása Gábor - dobok