A Heavy Metal Istenei idén ünneplik 50. évfordulójukat - Kőkemény show-al jönnek Budapestre!

A Heavy Metal Istenei idén ünneplik 50. évfordulójukat - Kőkemény show-al jönnek Budapestre!

Dátum: 2019/11/08
Bagi Péter

Újra ellátogat a Judas Priest Budapestre, ezúttal 50. évfordulójuk alkalmából

Kevés olyan heavy metál banda van, aki akkora sikereket ért el, mint a Judas Priest, a közel 50 éves karrierje alatt. A zenekar és a tagok jelenléte és hatása időtálló. Ezt bizonyítja, hogy 2006-ban VH1 Rock kitüntetést kaptak, bezsebelték a Legjobb előadásért járó Grammy-díjat 2010-ben, 2017-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagságára is jelölték őket, a 2018-as Firepower című lemezük pedig az összes addigi albumuknál sikeresebben szerepelt a slágerlistákon.

Megünnepelvén 50 évüket a zeneiparban, igazi nagy dobásra készül a zenekar: 2020-ban egy igazán fantasztikus 50. évfordulós turnéra indulnak.

A Judas Priest 1969-ben alakult az angliai Birminghamben, amelyet sokan tartanak a heavy metál bölcsőjének. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing és Ian Hill a zenészek, akik azért folytatják a pályafutásukat, hogy megváltoztassák a heavy metál műfaját.

A Judas Priest minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású heavy metal-zenekara. A világszerte több mint 45 millió lemezt eladott zenekar a 70-es évek második felében készült lemezeivel nagy szerepet játszott a New Wave of British Heavy Metal létrejöttében, ezért a Judas Priest-et szokás a heavy metal "keresztapjaként" is emlegetni. A zenekar hangzásának alapját Downing és Tipton gitárjátéka mellett Halford hangja határozza meg, aki széles hangterjedelmével képes a középfekvésből a teljesen sima szopránba váltani. Az együttest gyakran illetik a "Metal Gods" (fém istenek) jelzővel, mely az 1980-ban megjelent British Steel album hasonló című számából eredeztethető.

Debütálása óta a Judas Priest az egyik legnépszerűbb heavy metál bandává vált, olyan klasszikus albumokkal, mint az 1980-as British Steel, a ’82-es Screaming for Vengeance, illetve az 1990-es Painkiller. A Breaking The Law, a Living After Midnight és a You’ve Got Another Thing Coming pedig igazi rockhimnuszokká váltak.

2019-ben a zenekar folytatta turnéját, ami átvezet 2020-ba, amikor is a világ ünnepli ezt a figyelemre méltó banda 50 ÉVNYI HEAVY METÁLJÁT!!

Ez a fantasztikus zenekar 2020. július 13-án a Budapest Arénában lép fel vadonatúj show-jával!

[caption id="attachment_7301" align="aligncenter" width="828"]Judas Priest Budapest koncert plakátJudas Priest a Budapest Arénában[/caption]

Jegyek a budapesti koncertre november 12-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

 

További információ:

www.judaspriest.com

www.livenation.hu

www.funcode.hu