Őrületes retro diszkó parti nemzetközi sztárokkal a Budapest Parkban

Őrületes retro diszkó parti nemzetközi sztárokkal a Budapest Parkban

Dátum: 2019/09/10
Bagi Péter

A 80-as évek legnagyobb külföldi és hazai fellépői közül kaphattunk egy válogatott, fantasztikus zenei élménycsokrot a Total Dance Fesztiválnak köszönhetően 2019.09.07-én szombaton a Budapest Parkban!

A rendezvény a következő címet viselte: 80’s Disco: Alphaville, Bad Boys Blue, Boney M, Samantha Fox

Már a kapunyitásra is szabad szemmel jól látható tömeg gyűlt össze a Park bejáratánál. Sejthető volt, hogy ezek a nevek számos embert fognak megmozgatni, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a Park weboldalán a következő felirat volt látható:

“a koncertre az összes jegy elkelt”.

Azt hiszem, hogy részben annak köszönhető, hogy akik gyermekkorát, vagy fiatal éveit ezek a zenei hatások formálták, azok számára ez a koncert mind a fiatalságot, a régmúlt időket szimbolizálja, és ugye ki ne szeretne ÖRÖKKÉ FIATALlenni? (Forever Young!)

No de kezdjük az elejétől. A telt házhoz képest a személyzet profin, és határozottan gyorsan tudta lekezelni a tömeget. Láthatóan jól ki is szolgálta azt, hiszen körbenézve mindenkiről az elégedett, felszabadult öröm, a várakozó lelkesedés sugárzott. A fellépők előtti, közötti átvezetések, élőtánc, DISCO zenék, felkonferálások, Dévényi Tibi Bácsi igazán kíváló körítést adtak az amúgy is kiemelkedő előadásokhoz. A Total Dance Fesztivál, a rendezvény főszervezője a tőle megszokott módon rendkívül profi módon tervezte meg az esemény szinte minden egyes mozzanatát, a forgatókönyvtől a közönség számára észrevehető módon csak egyetlen előadó tért el a rendezvény egy adott, amúgy számomra szórakoztató pontján, de erről később. :)

Az általam egyik leginkább várt előadó az Alphaville volt...

és elnézve a közönség hatalmas ovációját, be is gyújtotta a tüzeket az akkor még napsütötte Park egész területén. Az együttes aktuális tagjaival lépett fel: Marian Gold énekes és frontember fantasztikus előadást nyújtott, végig magával ragadta a közönséget. Ezen kívül David Goodes gitár (2003 óta tag), Jakob Kiersch - dob (2003 óta tag),  Carsten Brocker - billentyűk (2014 óta tag) és Alexandra Merl - basszusgitár (2016 óta tag) alkották a kíséretet. A frontember, Marian mellett a billentyűs és basszusgitáros kicsattanó lelkesedéssel fokozta a színpadi hangulatot. A változatos dalokat megszólaltató előadás során hatalmas tömegélmény volt élőben hallgatni olyan dalokat, mint a Big In Japan, Sounds Like a Melody, a Forever Young refrénjét pedig az egész Budapest Park skandálta, miközben az énekes láthatóan elérzékenyülve, a közönséggel együtt énekelt…

80's DISCO: Alphaville koncert @Budapest Park 2019.09.07.

A felfokozott hangulatot Ádám és Éva (Neoton Família) emelte tovább az egekbe,

miközben az lassan tovább borult.  A 80-as évek magyar sztáregyüttesének előadására táncra kapott már a teljes közönség, a küzdőtértől az emeleti páholyokig, mindenki ropta 20 és 70 között. A koncert egyik zárószámaként leadott Kétszázhúsz Felett egyike volt az esemény csúcspontjainak (bár jól meggondolva Éváék többet is hoztak...) , pedig ekkorra már határozottan esni kezdett az eső, és kerültek elő az esőkabátok. Szerencsére a Budapest Park is felkészülten fogadta az időjárást, a pultokban bárki vehetett magának, aki nem készült csapadék ellen.

80's DISCO: Neoton Família koncert @Budapest Park 2019.09.07.

Samantha Fox pár perces késéssel kezdte műsorát, ami szerencsére nekem, és többeknek lehetőséget teremtett egy esőkabát és/vagy egy ital beszerzésére, majd mire a tranzakció befejeződött, a show is folytatódott tovább.

Samantha két táncoslányának és szexuálisan túlfűtött előadásainak köszönhetően forróságot kölcsönzött a zuhogó esőben továbbra is lelkesen bulizó hallgatóságnak.

80's DISCO: Samantha Fox koncert @Budapest Park 2019.09.07.

Az előadás közben két kakukktojás is elhangzott, Samantha ugyanis előadott egy Madonna számot, valamint a Kings Of Leon - Sex On Fire című dalát, ami ugyan a színpadi műsorhoz illő, a 80-as évekhez kevésbé passzoló dal volt. Végül a Touch Me helyére tette a dolgokat, és őszintén szólva soha nem voltam még ilyen koncerten, ahol a határozott és erőteljes esőzés sem riasztotta meg a közönséget, mert a Park még ekkor (és később) is a legutolsó pultokig tele volt! Végül láthatóan imprózásba váltott át az énekesnő, amikor távozott a színpadról, majd felbolygatva a tökéletesre tervezett forgatókönyvet, megelőzve a Bad Boys Blue előadására színpadot átalakító technikusokat visszasétált, és próbált beszélni az addigra már kikapcsolt mikrofonba. Végül kiderült, hogy a formáció egyetlen megmaradt tagját, John McInerney-t szerette volna felköszönteni születésnapja alkalmából, melyre a szervezők egy gyertyákkal tűzdelt csokitortával is készültek. John végül beszaladt mellé a színpadra, átvette a szervezők által behozott tortát, és el is kezdte tüzelni a közönséget, majd teret hagytak a technikusoknak és a felkonferálásnak, hogy folytatódhasson a precíz program. :)

Indult hát a Bad Boys Blue! Sötét égbolt, szakadó eső, éééjóóóóó kiáltás a mikrofonba, óriási visszhang a közönségtől.

80's DISCO: Bad Boys Blue koncert @Budapest Park 2019.09.07

Beindultak az ismerős alapokra írt, fülbemászó dalok, a tánc pedig folytatódott. John folyamatosan bevonta a közönséget, nem hagyta, hogy bárkinek kedvét szegje az időjárás. Szórakoztató előadásmódjával, mosolyával és közvetlen beszédével átlendítette az embereket a holtponton, hogy még véletlenül se jusson senki eszébe, hogy hazainduljon. Nem is jutott.

A koncertek záróakkordjaként fellépő Boney M csillogó, vörös flitteres ruházatban ragyogta be a színpadot,

Liz Mitchell énekesnő látva az esőben ázó nézőket hamar feldobta a hangulatot a híres Sunny(Napos) című nótával.

A közönség ováció közepette úszott a diszkó korszak legnagyobb slágereiben. Esőkabátban, vagy bőrig ázva, egyre megy, mindenhol mentek a tánclépések, ölelkező, ugráló emberek, akik újra átélhették a 80-as évek zenei hangulatát egy felejthetetlen estén.

80's DISCO: Boney M koncert @Budapest Park 2019.09.07

Összességében remek felhozatallal sikerült felidézni ezt a méltán népszerű stílust, a régen éltem meg koncerten ilyen remek hangulatot! Le a kalappal az összes előadó előtt, dübörgött a basszus, villogtak a fények, élvezetes volt a műsor minden látványeleme.

Aki szereti a 80-as, 90-es évek zenéit, mindenképpen érdemes figyelnie a szervező Total Dance Fesztivál programjait, ha szeretné újra átélni a korszakra jellemző hangulatot, ha szeretne igazán jót bulizni a kedvenc múltbéli előadók koncertjén.

Köszönjük a részvétel lehetőségét a Total Dance Fesztiválnak!

Total Dance Fesztivál: weboldal - facebook

Budapest Park: weboldal - facebook