Anna and the Barbies jubileumi koncert @Budapest Park 2019.08.24. Beszámoló

Anna and the Barbies jubileumi koncert @Budapest Park 2019.08.24. Beszámoló

Dátum: 2019/08/26
Bagi Péter

Kellemes nyárvégi napsütés, beszélgető, jókedvű emberek minden korosztályból. Így csapott bele az akusztikus húrokba Apey, aki az Anna and the Barbies Budapest Parkban megrendezésre kerülő jubileumi koncertjének hivatalos vendégeként felelt a közönség bemozgatásáért, és azt hiszem, hogy ez rendkívüli módon sikerült neki. Az Anna and the Barbies pedig kétségkívül az idei nyár egyik legnagyszerűbb koncertélményét nyújtotta!

Ritkán van lehetősége az embernek látni, ahogy egy zenész kiáll egyetlen gitárral a kezében egy óriási színpadon a közönség elé, és a dalaival megtölti a táncteret. Fantasztikus hangszín, magával ragadó gitár játék. Egyszerűen öröm volt nézni, pláne hallgatni, hogy érzi Apey a dalai minden apró mozzanatát. Rendkívüli érzékkel váltogatta a dalokat, akár tudatos volt, akár nem, magával ragadott, lekötött teljesen. Átfutott a gondolataimon, hogy milyen jó, hogy kértem már egy italt magamnak a pultnál, mert már nem mennék el semmi pénzért. :) Művészekre jellemző egyszerű közvetlenséggel kommentálta a számok közti szünetet, igazán emberivé varázsolva ezzel a műsorát. "Előzenekari" státuszban egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány fellépő vívta ki nálam ezt az érzést, pedig több, mint 20 éve járok koncertekre.

Apey után rövid, negyedórás technikai szünet, majd...

Tökéletes pontossággal vette be a színpadot az Anna and the Barbies.

Mindezt lelkes ovációval fogadta az eddigre jócskán megduzzadt tömeg, ami  betöltötte a Budapest Park hatalmas területét.

Kezdetét vette a várt koncert. Anna igazi energiabombaként robbantotta fel Budapest Parkot, ezzel azonnal magával ragadva a teljes közönséget! Alig telt el fél perc, és akármerre néztem, 20-60 kor közötti táncra perdülő embereket láttam magam körül, akik énekelték a refréneket, üvöltötték a válaszokat az elhangzó kérdésekre. Anna végig a lehető legprofibb módon tartotta a kapcsolatot a közönséggel, mindenki azt érezhette, rólunk, velünk, nekünk énekel. Bár nála volt a mikrofon, de mégis mindenki a sajátjának érezhetett minden szót. A Park hangtechnikája tökéletesen szólaltatta meg a zenekart, akik rendületlenül játszották a dalokat, váltakozó tempóval és stílusban a líraitól a dobpergéses húrtépésig. Kíválóan adták a hátteret Anna hangulatfokozásai mögé, amiből nem volt hiány.

Jó volt érezni, jó volt látni mind a 15 évet a színpadon. Az együttes tagjai közti összeszokottság, a természetesség áthatotta az előadást, ahol egyaránt csendültek fel régebbi slágerek és az új albumról szóló, mély érzelmes és kőkemény hard rock dalok. Az Anna and the Barbies fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából ünnepelt jubileumi év egyik legnagyszerűbb termése, a Sajnálom - no persze Anna színpadi játékával megtűzdelve - végképp elszakította a közönséget a hétköznapok szürkeségéből, és azt hiszem - számomra - ez volt az este egyik csúcspontja.

[envira-gallery id="3424"]

Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy rendkívül színvonalas koncertet sikerült megvalósítani az Anna and the Barbies-nak, ami igazán méltó a 15. évfordulóhoz. A Budapest Park pedig mindennek tökéletes helyszínt szolgáltatott, rendkívül közvetlen személyzetével, professzionális technikai hátterével. A széles korosztályú közönség jól láthatóan kíválóan érezte magát, az élmény kétségkívül csillagos ötöst érdemel. Ha 2019 nyarára kell visszaemlékeznem, azt hiszem, ez ott lesz a dobogós helyen.

Apey hivatalos facebook oldala

Anna and the Barbies hivatalos facebook oldala

Köszönjük Budapest Park!

Anna and the Barbies jubileumi koncert @Budapest Park