Insomnia Magazin - Hogy ne keress, hanem találj!
Bagi Péter, 2020/04/11

Megjelent az Insomnia app a Google Play Store-ban!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy Androidos készülékekre már letölthető az Insomnia applikáció! Így közelebb kerülünk egymáshoz, könnyebben elérhetőek a Karantén! Rádió podcast mixei és ott lehettek az első sorban, hogy minden információt megkapjatok a COVID-19 által kialakult rendkívüli helyzet enyhülését követően a fennmaradó szórakozóhelyek nyitásáról és a megrendezésre kerülő koncertekről, zenei eseményekről. Mert ez a legfőbb célunk, hogy minden könnyűzenei eseményt megtaláljatok egy helyen, de addig is, elvisszük Hozzád a zenét!

  Bagi Péter
Illés Sándor, 2020/09/04

Phoenix Rt.: az Ami ránk vár balladával indult el Jelzőfény nagylemez előrendelése

Újabb dalt mutatott be az idén 7 éves Phoenix Rt. a 2020. október 2-án megjelenő “Jelzőfény” nagylemezről. Az “Ami ránk vár” ballada a harmadik az idei új dalok sorában, a felvidéki Csallóköz legaktívabb, egyre népszerűbb triójának az új korongja pedig már előrendelhető a zenekar honlapján, méghozzá 3 különböző csomagban. A felvételek Érden készültek Varga Zoli producer közreműködésével. A borítót Nagy Attila tervezte, a fotókat pedig Király Győző készítette.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/09/04

DRASTIC TIMES dal -és klippremier: Egy test, egy lélek - új zenekarral mutatkozik be az IDEAS tagsága!

Új zenekart hívott életre az Ideas tagsága, Preil Tibor, Békési László, Torma Mihály és Seres Krisztián zenészekhez Suták Vanda énekesnő csatlakozott, az így született Drastic Times pedig máris egy friss dallal és videoklippel mutatkozik be. Az “Egy test, egy lélek” egy kifejezetten vegyes, több stíluson átívelő dal, melyben megtalálható az igazi, erőteljes gótikus metal, modern elemek, súlyos, lejjebb hangolt gitárok és doomos riffek, tiszta női és férfi ének, illetve hörgés és károgás is.

I Illés Sándor
Czentye Nory, 2020/09/02

Eric Morillo - távozott a house legenda

Szeptember első reggelén holtan találták a művészt Miami Beach-i otthonában. Az eset körülményei ismeretlenek. Morillo pályafutása a 90-es években indult és a house műfaj igazi fenegyerekeként ismertük meg. Halála a szcéna hatalmas vesztesége, emlékét örökké őrizni fogjuk.

  Czentye Nory
Illés Sándor, 2020/09/01

End Of Paradise - újabb dal érkezett dalpremier a szeptemberi Ősök éneke korongról: Életút

Újabb dalt mutatott be a hazai heavy/power metal-felhozatalt erősítő End Of Paradise. A múlt heti “Emléked véd” után egy harapósabb tétel, az “Életút” mutatja be a zenekar keményebb arcát. A szeptember 25-én megjelenő, 9 friss dallal érkező "Ősök éneke" már előrendelhető a zenekar honlapján többféle csomagban, dedikált CD-vel, illetve a novemberi HammerWorld magazin előfizetői mellékleteként is elérhető lesz.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/09/01

Junkies: szöveges videó készült a “Gumilány” dal újravett változatához, megjelent és végighallgatható a “Káros az egészségre” lemez 25 éves jubileumi kiadása!

A “Félsz” dal újra felvett, 2020-as változata után most egy újabb Junkies klasszikushoz is szöveges videó készült, a “Gumilány” szintén a frissen megjelent “Káros az egészségre 25” lemezen hallható, amely most már teljes terjedelmében végighallgatható több népszerű online felületen is.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/08/27

OM: a Replika zenekarból ismerhető Csató Péter énekessel készült el a legújabb daluk

A hajdani Replika zenekar soraiból ismert Csató Péter énekessel készített új dalt a 2010-ben, Mantra tagokból alakult OM zenekar. Vijaya Gauranga das gitáros és Rajahamsa das dobos Kanyó Pétert (City of the Moon) vették be az énekes/basszusgitáros posztra, Csató Péter most viszont a teljes friss dalban hallható, igazi megszokott Replika hangulatú dallá alakítva azt.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/08/19

Dying Wish: videoklip készült a tavalyi Üvöltő sötét lemez címadó dalához

Bár a forgatás hónapokat csúszott a kialakult járványhelyzet miatt, most végre elkészült a videoklip Dying Wish legutóbbi nagylemezének címadó dalához. Az “Üvöltő sötét” dalhoz New Friend Request énekes Kerecsen Laci által vezetett Syndrome Production készítette a kisfilmet, melyet július elején, a budapesti Studio Lightroom Barokk termében forgattak Ponicsán Zsóka és Halász Anna szereplésével.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/06/25

Zorall: a hét végéig zajlik a casting, legyél te a zenekar új énekese!

Már sokan jelentkeztek arra a castingra, amit a Zorall hirdetett meg, miután bejelentették, hogy Szendrey Zsolt (Szasza) énekes már nem tagja a zenekarnak. Ha úgy érzed, ez itt életed nagy lehetősége, a zenekar még e hét végéig várja a jelentkezőket az info@zorall.hu e-mail címen. Az alábbi felhívást tették közzé a részletekkel:

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/06/19

Varga Mihály pénzügyminiszter adott interjút a HammerWorld magazinnak

Varga Mihály pénzügyminiszter is interjút adott a HammerWorld magazinnak, melyet a hamarosan, július 9-én megjelenő dupla nyári számban lehet majd olvasni. A politikát ezúttal teljesen mellőző interjú egy most induló sorozat része, melyben a tervek szerint ismert, közéleti, híres emberek szólalnak meg rock és metal zenével kapcsolatban, így várható színészek, politikusok, sportolók feltűnése is.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/30

Se Sziget, se Sound, se VOLT

A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Tengerszem: ismerkedj Danics Dóra és Mazán Attila friss projektjével, hamarosan megjelenik a “Képzelgések” album!

“Képzelgések” címmel fog idén megjelenni a Gyöngyvér zenekarból ismerhető Mazán Attila gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő Tengerszem nevű közös projektjének első nagylemeze. A duó már két friss dallal is jelentkezett, a “Gaia” már szerepelt a HammerWorld Magazin “Hammered 2019 Winter Hits” válogatáslemezén, illetve videót kapott “A tragédia színháza” is. Mindkét dalban közreműködik Sinha Róbert gitárművész és Babos Lőrinc dobos is.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Leecher: friss hanggal szól a csellómetalosok Messengers of Fear című dala

Az év elejént megjelent “Deviant” című második Leecher nagylemezen hallható “Messengers of Fear” volt a korong első dala, amelyet a megjelenés előtt hónapokkal, korai változatban hallani lehetett már. Az olasz Blodiga Skald-énekes Axuruk "Jejune" Kaleniuk (Anton Caleniuc) vendégszereplésével készült nóta most az albumon hallható, végleges formájában is élvezhető a szöveges videóval együtt.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Legyél önkéntes pótunoka!

„Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Stula Rock - új dal és videoklip: “Szervusz, idő”, megjelent az Örökifjú album!

Megjelent az ex-Mobilmánia, jelenleg Omen énekes Molnár Péter 'Stula' vezette Stula Rock második nagylemeze “Örökifjú” címmel. A 2018 februárjában megjelent első, "Őserő" című album folytatásán 11 dal hallható 40 percben. A felvételek Balassagyarmaton, Horváth Ádám dobos stúdiójában készültek, a hangmérnök, fő dalszerző és a szövegíró is ő volt, a végső keverést és mastert pedig Vácott, Fábián 'Fábi' Zoltán (ex-Wellington, Age of Nemesis) követte el. A lemez az online felületek mellett április 21-től (kedd) minden Relay és InMedio újságosnál megvásárolható HammerWorld CD Specialként, egy ajándék korábbi magazinnal együtt. A megjelenést dalpremier is kíséri, a “Szervusz, idő!” videoklipjéhez a zenekar minden tagja otthonában izzította a kamerákat.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/21

DIABOLUS IN MUSICA: itt a friss EP 4 dallal az ØRDØG akusztikus projektjétől!

Megjelent és végighallgatható a Diabolus in Musica “Milyen kár” című EP-je. A zenekar az ØRDØG zenekar akusztikus projektje, a Vörös András (ének), Nagy-Miklós Péter (gitár), Bokodi Bálint (ének, hegedű) és Korpos Lajos (gitár) zenészek alkotta formációnak ez pedig már a második kiadványa. Az EP meghallgatható több népszerű online felületen (Spotify, Apple Music, Tidal, stb.) illetve a zenekar Youtube csatornáján.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/21

Mad Robots - megjelent a Pareidolia lemez, dalpremier: illicit ataraxis

Megjelent a groove-os és pszichedelikus elemekkel gazdagított modern rockot játszó Mad Robots“Pareidolia” címre hallgató új lemeze. A legutóbbi “Rat King Racket” album óta öt év telt el, közben a csapat csak a “Behind Everything” akusztikus EP-vel jelentkezett 2018-ban. Az új korong kapható a friss, Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin CD mellékleteként, illetve hallgatható több népszerű online felületen is. A megjelenéshez dalpremier is társul, ezúttal az “illicit ataraxis”-hoz készült szöveges videó.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/21

Mobilmánia: rengeteg neves vendéggel készül a Zeffer-Bajnok 40 lemez!

A bezártság ellenére folyamatos kemény munka zajlik a Mobilmánia háza táján, legutóbb a billentyűs-énekes Zeffer András jelentkezett otthoni videókkal, melyeken az elmúlt évtizedek legnépszerűbb dalait adja elő otthon zongorán, kevéssel előtte pedig egy friss dal is napvilágot látott, Cserfalvi „Töfi” Zoltán “Templomban, kocsmákban” című dalában a Mobilmánia teljes tagsága szerepel.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/18

Monument: megjelent a hard rock / heavy metal csapat bemutatkozó nagylemeze, szöveges videóval az első dal: Préda

A mai napon jelent meg a klasszikus hard rock és heavy metal vonalat képviselő Monument zenekar bemutatkozó nagylemez “Az ébredő” címmel. A lemez kapható a friss Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin CD mellékleteként, illetve hallgatható a több népszerű online felületen is. A zenekar a megjelenés alkalmából egy friss szöveges videót is közzétett a “Préda” című dalukhoz.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/18

Rumproof: otthoni videoklipet kapott a Szittyós John

Kifejezetten szórakoztató, otthon készült videoklipet forgatott a Rumproof. A pécsi folkos-kalózmetalos társaság bemutatkozó nagylemeze, a “Rogues of the Seven Seas” és a “Black Flag in the Sky” EP a HammerWorld magazin mellékleteként is megjelent korábban, erről a korongról szól most kissé más képi világgal a Szittyós John

I Illés Sándor