Insomnia Magazin - Hogy ne keress, hanem találj!
Bagi Péter, 2020/04/11

Megjelent az Insomnia app a Google Play Store-ban!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy Androidos készülékekre már letölthető az Insomnia applikáció! Így közelebb kerülünk egymáshoz, könnyebben elérhetőek a Karantén! Rádió podcast mixei és ott lehettek az első sorban, hogy minden információt megkapjatok a COVID-19 által kialakult rendkívüli helyzet enyhülését követően a fennmaradó szórakozóhelyek nyitásáról és a megrendezésre kerülő koncertekről, zenei eseményekről. Mert ez a legfőbb célunk, hogy minden könnyűzenei eseményt megtaláljatok egy helyen, de addig is, elvisszük Hozzád a zenét!

  Bagi Péter
Illés Sándor, 2020/06/25

Zorall: a hét végéig zajlik a casting, legyél te a zenekar új énekese!

Már sokan jelentkeztek arra a castingra, amit a Zorall hirdetett meg, miután bejelentették, hogy Szendrey Zsolt (Szasza) énekes már nem tagja a zenekarnak. Ha úgy érzed, ez itt életed nagy lehetősége, a zenekar még e hét végéig várja a jelentkezőket az info@zorall.hu e-mail címen. Az alábbi felhívást tették közzé a részletekkel:

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/06/19

Varga Mihály pénzügyminiszter adott interjút a HammerWorld magazinnak

Varga Mihály pénzügyminiszter is interjút adott a HammerWorld magazinnak, melyet a hamarosan, július 9-én megjelenő dupla nyári számban lehet majd olvasni. A politikát ezúttal teljesen mellőző interjú egy most induló sorozat része, melyben a tervek szerint ismert, közéleti, híres emberek szólalnak meg rock és metal zenével kapcsolatban, így várható színészek, politikusok, sportolók feltűnése is.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/30

Se Sziget, se Sound, se VOLT

A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Tengerszem: ismerkedj Danics Dóra és Mazán Attila friss projektjével, hamarosan megjelenik a “Képzelgések” album!

“Képzelgések” címmel fog idén megjelenni a Gyöngyvér zenekarból ismerhető Mazán Attila gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő Tengerszem nevű közös projektjének első nagylemeze. A duó már két friss dallal is jelentkezett, a “Gaia” már szerepelt a HammerWorld Magazin “Hammered 2019 Winter Hits” válogatáslemezén, illetve videót kapott “A tragédia színháza” is. Mindkét dalban közreműködik Sinha Róbert gitárművész és Babos Lőrinc dobos is.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Leecher: friss hanggal szól a csellómetalosok Messengers of Fear című dala

Az év elejént megjelent “Deviant” című második Leecher nagylemezen hallható “Messengers of Fear” volt a korong első dala, amelyet a megjelenés előtt hónapokkal, korai változatban hallani lehetett már. Az olasz Blodiga Skald-énekes Axuruk "Jejune" Kaleniuk (Anton Caleniuc) vendégszereplésével készült nóta most az albumon hallható, végleges formájában is élvezhető a szöveges videóval együtt.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Legyél önkéntes pótunoka!

„Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/22

Stula Rock - új dal és videoklip: “Szervusz, idő”, megjelent az Örökifjú album!

Megjelent az ex-Mobilmánia, jelenleg Omen énekes Molnár Péter 'Stula' vezette Stula Rock második nagylemeze “Örökifjú” címmel. A 2018 februárjában megjelent első, "Őserő" című album folytatásán 11 dal hallható 40 percben. A felvételek Balassagyarmaton, Horváth Ádám dobos stúdiójában készültek, a hangmérnök, fő dalszerző és a szövegíró is ő volt, a végső keverést és mastert pedig Vácott, Fábián 'Fábi' Zoltán (ex-Wellington, Age of Nemesis) követte el. A lemez az online felületek mellett április 21-től (kedd) minden Relay és InMedio újságosnál megvásárolható HammerWorld CD Specialként, egy ajándék korábbi magazinnal együtt. A megjelenést dalpremier is kíséri, a “Szervusz, idő!” videoklipjéhez a zenekar minden tagja otthonában izzította a kamerákat.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/21

DIABOLUS IN MUSICA: itt a friss EP 4 dallal az ØRDØG akusztikus projektjétől!

Megjelent és végighallgatható a Diabolus in Musica “Milyen kár” című EP-je. A zenekar az ØRDØG zenekar akusztikus projektje, a Vörös András (ének), Nagy-Miklós Péter (gitár), Bokodi Bálint (ének, hegedű) és Korpos Lajos (gitár) zenészek alkotta formációnak ez pedig már a második kiadványa. Az EP meghallgatható több népszerű online felületen (Spotify, Apple Music, Tidal, stb.) illetve a zenekar Youtube csatornáján.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/21

Mad Robots - megjelent a Pareidolia lemez, dalpremier: illicit ataraxis

Megjelent a groove-os és pszichedelikus elemekkel gazdagított modern rockot játszó Mad Robots“Pareidolia” címre hallgató új lemeze. A legutóbbi “Rat King Racket” album óta öt év telt el, közben a csapat csak a “Behind Everything” akusztikus EP-vel jelentkezett 2018-ban. Az új korong kapható a friss, Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin CD mellékleteként, illetve hallgatható több népszerű online felületen is. A megjelenéshez dalpremier is társul, ezúttal az “illicit ataraxis”-hoz készült szöveges videó.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/21

Mobilmánia: rengeteg neves vendéggel készül a Zeffer-Bajnok 40 lemez!

A bezártság ellenére folyamatos kemény munka zajlik a Mobilmánia háza táján, legutóbb a billentyűs-énekes Zeffer András jelentkezett otthoni videókkal, melyeken az elmúlt évtizedek legnépszerűbb dalait adja elő otthon zongorán, kevéssel előtte pedig egy friss dal is napvilágot látott, Cserfalvi „Töfi” Zoltán “Templomban, kocsmákban” című dalában a Mobilmánia teljes tagsága szerepel.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/18

Monument: megjelent a hard rock / heavy metal csapat bemutatkozó nagylemeze, szöveges videóval az első dal: Préda

A mai napon jelent meg a klasszikus hard rock és heavy metal vonalat képviselő Monument zenekar bemutatkozó nagylemez “Az ébredő” címmel. A lemez kapható a friss Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin CD mellékleteként, illetve hallgatható a több népszerű online felületen is. A zenekar a megjelenés alkalmából egy friss szöveges videót is közzétett a “Préda” című dalukhoz.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/18

Rumproof: otthoni videoklipet kapott a Szittyós John

Kifejezetten szórakoztató, otthon készült videoklipet forgatott a Rumproof. A pécsi folkos-kalózmetalos társaság bemutatkozó nagylemeze, a “Rogues of the Seven Seas” és a “Black Flag in the Sky” EP a HammerWorld magazin mellékleteként is megjelent korábban, erről a korongról szól most kissé más képi világgal a Szittyós John

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/18

OSSIAN: megjelent és platinalemezként nyitott a Csak a Jót!

Platinalemezként jelent meg a mai napon az Ossian legfrissebb albuma “Csak a Jót” címmel. A legendás zenekar 24. nagylemezének eladási számait az előrendelők alapján a kiadó munkatársai a megjelenés napjára összesítették, a hatalmas rajongói támogatásnak köszönhetően a tavalyi “A Reményhozó” lemezhez hasonlóan a “Csak a Jót” is a platinalemezek sorába lépve indított az első napon. A korong mától kapható minden Media Marktban és jobb, nyitva tartó lemezboltban, szombattól pedig HammerWorld CD specialként a nagyobb újságos standokon, ahol a friss Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin is megtalálható.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/18

Unplugged Pressure: otthoni videósorozattal jelentkezett Szabó Gergely "Szög" és Bátky Zoltán "BZ" akusztikus Queen tribute projektje

Az Unplugged Pressure duót 2014-ben alapította Szabó Gergely "Szög" billentyűs (Dalriada, Mandara) és Bátky Zoltán "BZ" (At Night I Fly, Wall Of Sleep, stb.) énekes-gitáros azért, hogy az egyik legfontosabb zenei inspirációjuknak számító Queen zenéjét rendhagyó módon, akusztikusan, lecsupaszítva tolmácsolják. A duó most egy otthon rögzített videósorozat keretében mutatja be a legendás zenekar dalait.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/17

Lovecrose dal -és klippremier: a modern metalosok otthonukban készítettek videót a Kitörünk című dalhoz

Megjelent a zalaegerszegi modern metalos Lovecrose legújabb dala a közelgő új albumról. A mostani helyzetre való tekintettel a zenekar egy házi videó mellett döntött, ezúttal a “Kitörünk” című dalra esett a választás. Bár a 2020-as lemez munkálatai az utolsó stádiumban vannak a bandánál, a jelenlegi helyzet miatt kicsit mégis lelassult a munka a No Silence Studioban, Simon István “Simi” hangmérnök (mix & master) közreműködésével felvett lemez körül.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/16

Zártosztály klippremier: a Színpad című dalhoz készült el a legújabb videó

Új Zártosztály videoklip készült a tavaly megjelent “Szétszakítva” EP “Színpad” című dalához, a videó Csillag Endre “Csuka” gitáros kiváló munkája. A zenekar azt mondta, kifejezetten nem egy újabb “otthonmaradós” klipet szerettek volna forgatni, bár mindenki otthonában vette fel a saját részét, ezekből, illetve koncertfelvételekből készült el a remek végeredmény, mely így többszörösen visszaadja és felerősíti a dal üzenetét. A “Színpad“ eredetileg Bátky Zoli “BZ” (At Night I Fly, Wall of Sleep, Stonehenge, stb.) és Szebényi Dani (Ocean Hills / Zoli Band, Kowalsky meg a Vega, Ocho Macho, Freddie, stb.) szerzeménye, ezt formálta saját képére Schrott Péter és Csillag Endre.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/15

Macskanadrág klip -és dalpremier: Az én csajom címmel érkezett új dal a punk rockerektől

Megjelent a tavaly decemberi "19-re lapot" után a második friss Macskanadrág dal és videoklip a készülő új korongról. A dallamos, középtempós "Az én csajom" a zenekar elmondása alapján egy kis hétköznapi párkapcsolati dal, melyhez a frissen elkészült videó meglévő felvételek alapjaira építkezik, rajongók által beküldött fényképek felhasználásával, egy vicces, 2 perces montázs keretében. A nóta a hamarosan megjelenő új Macskanadrág lemezen lesz hallható, melyhez 11 dal készült el.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/11

Mad Robots - újabb dal érkezett a negyedik nagylemezről

Megérkezett a “Pareidolia” lemez második előzetese, “tentacles” címmel mutatta be a legfrissebb dalát a Mad Robots következő nagylemezéről, melyhez szöveges videó is készült. A groove-os és pszichedelikus elemekkel gazdagított modern rockot játszó zenekar új albuma április 17-én, a HammerWorld Magazin április-májusi számának CD mellékleteként fog megjelenni 9 új dallal.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/08

Mentes Norbert és Renato Pavesi stúdió koncertfilm-sorozat

Stúdióban rögzített akusztikus előadás-sorozat első részét mutatta be Mentes Norbert (Moby Dick, Hungarica) és Renato Pavesi gitárosok, akiket már korábban is láthattunk együtt zenélni. Norbert és Renato most egy újabb izgalmas zenei produkciót vett fel, amelyben a két gitáros stílusjegyei markáns kontrasztot alkotva hoznak létre egy sajátos hangzásvilágot. Ebben az ötvözetben mindkét műfajra nézve érdekes felfogásban hallhatjuk Renato és Norbert szerzeményeit. A koncertfilm első részét ma mutatták be, aminek a bevezető szövegéből kiderül, egy magyar-olasz összefogás keretében a jelenlegi nehéz helyzetben a zene erejével tervez üzenni a két gitáros.

I Illés Sándor
Illés Sándor, 2020/04/08

Road: a közönség énekel “A jó reménység foka” dal új videójában

A közönséggel együtt készített videót a Road zenekar. “A jó reménység foka” című dalt minden résztvevő otthonában énekelte el, ebből született ez a különleges videoklip egyetlen hét leforgása alatt, rajongók, barátok, segítők, valamint az egészségügyben, az oktatásban és az általános feladatokat ellátó, közösségért dolgozók közreműködésével, március 30. és április 6. között.

I Illés Sándor