Vissza a listához

Muzikum Klub & Bisztró

7 Múzeum u. VIII. kerület

Útvonaltervezés

A Muzikum Klub 2012. október 26-án nyitotta meg kapuit a zeneszerető közönség előtt. A klub indulásától kezdve arra törekszik, hogy az élőzene háza legyen. A széleskörű koncertkínálatban a blues, a soul, a funk, a jazz, a népzene és az igényes rockzene határozza meg a fő zenei repertoárt. Megtisztelő számunkra, hogy a Muzikum immáron öt esztendeje állandó klubja lehet a Petőfi Zenei Díj életműdíjas, Liszt Ferenc-díjas és érdemes művész Tátrai Tibor neve által fémjelzett Magyar Atom zenekarnak.

Az elmúlt 6 esztendőben – szeptember közepétől május végéig tartó koncertévadban – több mint 800 koncert valósult meg közel 100.000 koncertlátogató előtt (a 2017/2018-as évadban 110 koncertet szerveztünk 13.530 látogató előtt). Olyan neves hazai zenekarok léptek fel és tartottak telt házas koncertet, mint Hobo, a Kiscsillag, az Európa Kiadó, a Republic, a Budapest Bár, az Ivan & The Parazol, a Parno Graszt, a Ferenczi György és a Rackajam, Szabó Balázs és Bandája és a Mystery Gang. A külföldi együttesek közül külön kiemelendő a brit blues fenegyereke Ian Siegal, az Amerikában hihetetlen sikereket elérő magyar származású Little G Weevil, a szlovák jazz-guru Peter Lipa, vagy a hammond orgona nagymestere, az osztrák Raphael Wressnig.

A Muzikum rendszeresen szervez olyan tematikus jellegű és rendhagyó esteket, amelyek egy elhunyt zenész emléke előtt tisztelegnek; így például: Jimi Hendrix-, B.B. King-, Pribil György-, Orszáczky Miklós „Jackie”-, Gary Moore és Muddy Waters emlékkoncert is megvalósult már a klub falai között.

A Muzikum Klub továbbra is várja a minőségi élőzene rajongóit!